Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A szögletes formák reneszánsza

Úgy tűnik, Belgium az utóbbi pár évben ontja magából az egyedibbnél egyedibb márkákat. Az Amalys klasszikusan elegáns női karórákkal indult hódító útjára 2017-ben – sikerrel. Minden trend visszatér egyszer, tudjuk jól. Ahogy mostanában népszerűek a kilencvenes évek edzőcipői vagy a hippikorszak trapéznadrágjai, úgy hozta vissza az Amalys a köztudatba a hetvenes évek ikonikus négyzetes karóráit. De honnan is indult ez a divat?

A szögletes formák alkalmazását a luxusmárkák kezdték a múlt század elején. Az első ilyen modelleket a Cartier gyártotta 1917-től, és az első világháború harckocsijai után Tanknak nevezte el a kollekciót.

A harmincas évek szögletes házzal gyártott karóráit a lovaspóló futtatta fel. A sportolás közben rendszeresen ripityára törő, kristályüveges modellek helyett szükség volt egy olyan karóratípusra, amely a lovon ülve is biztonsággal viselhető. A kísérletek során hamar kiderült, hogy kerek formákkal ez nem kivitelezhető, hiszen a megoldás a duplafedelű házban rejlett. A LeCoultre így megalkotott típusa a Reverso, mely a forgatható tokról kapta a nevét.

Szűk negyven évvel később, a hetvenes évek elején is egy luxusmárka, a Tag Hauer révén lett újra népszerű a szögletes számlap.

Amalys női karóra

Ez az időszak inspirálta az Amalys tervezőit, akik – ilyen előzményekkel – ügyesen pozicionálták a márkát, és első kollekciójukkal rögtön nagy népszerűségre tettek szert. A retro formavilágot és megoldásokat modern, letisztult részletekkel párosították. Így egy igazán friss, mégis ismerős hangulatot adnak vissza kollekcióikkal. Előszeretettel használják óráikhoz a sodort fémszíjat, mely szintén a hetvenes évek stílusát idézi. Így emlékeztet minket a márka az élet körforgására: továbbvinni a klasszikust és ötvözni a modernnel, létrehozva ezzel valami teljesen egyedit.

Kínálatukban téglalap és négyzet alakú modellek egyaránt találhatók, melyek számos szín- és anyagkombinációban elérhetők. Ráadásul mindegyik darab cserélhető szíjjal készül. A márka missziója olyan női karórák megalkotása, melyek a kifinomult, elegáns és öntudatos nőt képviselik.

Tartalomhoz tartozó címkék: női óra Amalys óra

Keresés