Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csendes faliórák

Idő – mindig előre, és mindig ugyanúgy halad. Már az egyiptomiak is mérték az árnyékok segítségével, a középkori szerzetesek pedig a víz áramlására támaszkodva. A modern technikáknak köszönhetően nekünk már könnyebb a dolgunk, ha időmérésről van szó: a kis asztali vekkerektől kezdve a karórákon át egészen a faliórákig többféle modell áll rendelkezésre. Cikkünkben utóbbiakról írunk.

A faliórák szerepe

Azon túl, hogy az időmérést szolgálják, dekorációs elemként is megállják a helyüket. Nemcsak otthonunk ékességei lehetnek, hanem irodák, éttermek, szállodák és egyéb intézmények díszítőkellékei is. Pláne, ha szívünk a design faliórákért dobog, melyek inkább kinézetükkel tarolnak, mintsem halk vagy tartós működésükkel. Persze akadnak, akik küllem tekintetében inkább a klasszikus vonalvezetésre szavaznak. Nekik sincs okuk aggódni, mert megannyi hagyományos időjelző közül választhatnak.

csendes faliórák

Külcsín vs. belbecs

Vonatkoztassunk el attól, hogy a faliórák remek dekorációs elemek, és koncentráljunk arra, mi rejtőzik a külsejük mögött! Kezdjük a mutatókkal és a számlappal! Célszerű olyan modellt választanunk, melynek kis- és nagymutatói sötétszínűek és vastagabb kialakításúak – ezek mind a könnyed használatot támogatják. A kisebb számlap nehezebb, a nagyobb pedig könnyebb leolvasást szavatol. Döntsük el, hogy melyik megoldással szimpatizálunk inkább!

A szerkezet a falióra lelke: ha a kialakítása megbízható és a minősége sem hagy kivetnivalót maga után, akkor hosszú távú szolgálatot tehet. Ehhez az is szükséges, hogy megóvjuk az ütődésektől és a porosodás okozta károktól. Színek és formák tekintetében több opció közül választhatunk – mindenki a maga ízlése szerint, és az adott tér jellegét figyelembe véve mazsolázgathat a felhozatalban.

A legfontosabb a csendesség

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a falióra hangosan kattog, és az ember szinte érzi, ahogyan percről percre korosodik. Bár a belőle áradó zörejek napközben alig észrevehetőek, éjszaka különösen zavaróak lehetnek. Ezt kiküszöbölve vásároljunk olyan modellt, ami csendesen funkcionál még hosszú idő után is! Nincs más dolgunk, mint a falióra kínálatban a zajtalan ketyegőket keresni.

Csendes faliórát rendelne? Fedezze fel webshopunk darabjait!

Tartalomhoz tartozó címkék: óra rendelés óra webshop

Keresés